Raceroom – WTCR 2019 Season 7

Alábbi szösszenetben az Actrollvision által ismét megrendezett WTCR ligáról, egy rövid összeállítást olvashattok – Gera András írása.

Végre jutott egy kis időm, (jó, egy kicsit noszogatni kellett magam) hogy írjak pár sort a még október közepén befejeződő ligáról.

Nagyon vártam már hogy újrainduljon a liga, hiszen tudtam, hogy tapasztalt pilótákkal együtt mérjük össze tudásunkat hétről-hétre, rendkívül izgalmas futamokon. Az elvárás magammal szemben az volt, hogy top 10-ben végezzek a szezon végére, mint ahogy azt már korábbi írásunkban is említettem.

Nagy pozítivuma ennek a bajnokságnak, hogy a rendező live stream-en hatalmas átéléssel közvetíti a futamokat, amit szinte mindig megnézek futamok után. A cikkben csináltam is pár összeállítást ezekről.

A 20 fordulóból álló szezonnak ismét a #86-os Hondával vágtam neki. Mivel az autó ismerős volt, már csak a futamokra való felkészülésre kellett koncentrálnom. A tíz héten át tartó futamok 28 indulóval a következőképp alakultak:

1. Silverstone Circuit National

Sajnos nem sikerült ráérezni a pályára, ezért az időmérő után az első versenyen csak szenvedtem a technikával, végül a 17. helyen értem célba.
A második futamon pedig innen csak egy helyet sikerült javítanom: P16.

2. Indianapolis GP

Sajnos itt sem sikerült maradandót alkotni. Első versenyen P17, majd innen kicsi sikerült feljebb jönni a 14. helyre a második futam végére.

Itt kicsit kezdtem feladni. Éreztem, hogy a pályaívek megvannak, viszont a tempó teljességgel hiányzott. Egyszerűen nem működött a szélárnyék, nem volt jó kigyorsításom. A távolságot tudtam tartani az előttem lévőhöz képest, viszont közeledni semmi eselyem nem volt. Kezdetben programhibára gyanakodtam, de aztán egyik futam időmérőjén Szabó Csabi csapattársam jelezte, hogy 30kg plusszal megyek. Ekkor esett le, hogy egy PC reinstallon vagyok túl és ha jól emlékszem a fék-rásegítés bekapcsolva maradt. Emiatt kaptam a büntetősúlyt, emiatt voltam lassú.

Szóval hiba elhárítva, hajrá előre!

3. Mid Ohio Full

Ezeken a futamokon már sikerült versenytempót autózni, így az első versenyen csapattársammal a 11 és 12. helyezest értük el. És ezzel szerencsénkre megcsíptük a második futam első és második helyét a rajtrácson (minden héten változó a fordított rajtrács). Sajnos a rajt után veszítettem két helyet is, így csak 4.-ként sikerült befutni a célba. Viszont Csabinak meglett a dobogó második helye. Ezúton is gratula érte!

A futam után újra megszállt a harcikedv, végre megvolt a tempó és látszott, hogy van esély, hogy bejussak az első tízbe.

4. Norisring GP

Utcai rövid pálya, hosszú egyenesekkel, 26 résztvevővel. Leginkább azon izgultunk, hogy könnyen előfordulhat, utóléri a mezőny eleje a hátulját. Első versenyen a 10. helyig sikerült előrejönni, majd a következőn a fordított rácsos felállásnak köszönhetően az élről rajtoltam. Sajnos az élmenőket nem tudtam tartani így P4 lett a vége. Eddig ez volt a szezon legjobb eredménye, ezért nem csüggedtem, haladtam a cél felé.

5. Red Bull Ring GP Circuit

Nagyon nem a kedvenc pályám. Első versenyen a 11., másodikon a 9. helyet sikerült megszerezni.

6. Sachsenring GP

Hegyes-völgyes pálya, rengeteg hosszú, de egyben lassú kanyarral. Az autónak nagyon feküdt ez a pálya, a ritmusára is sikerült ráérezni. Első futamon 9., másodikon az 5. helyet sikerült behúzni.

7. Brands Hatch Indy

Na ez volt az a pálya, ahol azt mondtam magamnak, hogy ha végig bírom a versenyt a pályán maradva, már annak örülni fogok. Hát legközelebb nem leszek ennyire kishitű magammal szemben. Hogy miért? A következő videóból kiderül:

8. Nürburgring Sprint

Ezen a pályán egy 9. és egy 8. helyezéssel zártam, és ekkor már világossá vált előttem, hogy ha tartom ezt a trendet a szezon végéig, akkor sikerül elérnem a kitűzött célt.

9. Zhuhai GP

Ismét egy izgalmas pálya, amit sikerült jól begyakorolnom. A versenyről egy 6. és egy 4. hellyel a zsebemben távoztam, ami végül a legponterősebb hétvégém lett. Ajánlom figyelmetekbe az alábbi összeállítást a futamokról.

10. Bathurst Circuit Mount Panorama

Elérkeztünk a szezon utolsó versenynapjához. Imádom ezt pályát és tudtam, hogy higgadt versenyzéssel jó helyen végzek majd a végső értékelésen. A versenyőtt már a 7. helyen álltam az összetettben.

Végül egy 5. és egy 7. hellyel zártam a futamokat és végül a hatodik helyen végeztem az összesítésben.

Összefoglalva a szezont, rendkívül fárasztóak voltak a heti megmérettetések, viszont nagyon élveztem a futamokat. Ha nem szól bele az a plusz 30kg az első két versenyembe, akkor megkockáztatom, hogy az ötödik hely is összejöhetett volna.

Így legalább megvan a következő kitűzött célom: az első ötbe jutás!