GTR Masters WTCR 2020 őszi bajnokság

Véget ért az őszi bajnokság, ahol csapatunk ismét teljes létszámmal vett részt. Hihetetlen élmény volt a színvonalas szervezéstől kezdve az izgalmas versenyekig.

Kétféle autóval vágtunk neki a szezonnak, az alábbi felosztásban:
Audi RS 3 LMS:
Faragó Imre
Gera András

Lynk & Co 03 TCR
Bozsó Marci
Szabó Csaba
Zsigovits Peti

Ahogy szoktuk az autókat, úgy javult a tempónk is, amit az alábbi táblázat szemléltet:

A pontok végelszámolásánál a kilenc hétvégéből a két legkevesebb pontot érőt az összpontszámból kivették minden indulónál, és így alakult ki a végeredmény:

7. Gera András
13. Faragó Imre
16. Szabó Csaba
25. Bozsó Márton
26. Zsigovics Péter

A teljes lista: itt elérhető

Most vége lett ennek a szezonnak, viszont hamarosan jön a következő!

Szabó Csabi

Összességében jó volt a bajnokság, köszi a csapattársaknak, és az összes versenyzőnek!

Nekem most a futamkezdés időpontja nem volt mindig kivitelezhető, ill. egyszer a gépem adta fel a harcot. Ezek miatt két futam ment a levesbe vagyis 0 pont lett, amit sajnálok.

A kocsit vezetését és a beállításokat sem éreztem kidolgozottnak, így az A és a B szerverek határán evickéltem a liga folyamán. A mezőny nagyon erős volt. Iszonyat kis különbségek voltak az időmérőkön.

De ezektől függetlenül is nagyon élveztem a versenyeket, és a felkészülést! Most kicsit rápihenek a RaceRoom-ra és ACC-ben próbálkozok a következő szezonban.

Gera András

Az első két futamot az Actrollvision bajnokság befejezéséig kihagytam, de igyekeztem támogatni a csapatot az indulásnál (setup/qualy videó/telemetria).

Nem nagyon ismertem az Audit, folyamatosan kellett megtanulni az előnyeit-hátrányait. Nagyon könnyen kezelhető autóról van szó, viszont motorerőben elmarad a többiekhez képest, ami főleg a hosszú egyenesekben mutatkozott meg.

Ettől függetlenül sikerült egy dobogót összehozni Laguna Seca-ban, majd a szezon végére sikerült a legjobb Audisként végeznem. Bár ebben közrejátszott az is, hogy a Raceroom decemberi frissítésével újra kellett tanulni az autó setupolását, amiből mi jöttünk ki jobban versenyzőtársainkhoz képest.