2020 – SEAT Leon TCR Bajnokság (Assetto Corsa)

Véget ért a Hungarian GTR Masters 2020-as SEAT Leon bajnoksága. Ez volt az első bajnokságunk megalakulásunk után közvetlenül, ahol a Zengo eSport 5 pilótája állt rajthoz kéthetente, hogy tapasztalatot szerezzünk a szimulátorok világában.

Pilótáink közül Zsigovics Peti, Bozsó Marci és Faragó Imi 2020 januárban indult először virtuális versenyen, számukra igazán nagy kihívást a forgalomban való vezetés, a versenypályán való viselkedés jelentette (főleg a PC-hez való kormány beszerzése 🙂 ) .

Szabó Csabi és Gera András már több-kevesebb tapasztalattal vágtak neki az idénynek, így a csapatokat is eszerint állítottuk fel. Így ők kerültek az 1-es csapatba, míg a többiek a 2-esbe.

Nagy gratuláció illet meg minden versenyzőt – főleg a kezdőket -, hiszen hatalmas fejlődésen mentünk keresztül hétről-hétre és álltunk helyt az ~50 fős mezőnyben, mint azt az alábbi grafikon is alátámasztja. Pedig a futamok alatt eleinte volt boxutca áthajtásos vagy kizárásos versenyünk is.

A bajnokságról annyit tudni kell, hogy egyszerre két szerveren zajlottak a küzdelmek, a prequalifikácós teljesítménytől függően. Itt mutatja is versenyzőinknél az előrelépést, hogy az utolsó pár futamon már mind az öten az „A” szerveren voltunk.

A pontok végelszámolásánál a kilenc hétvégéből a két legkevesebb pontot érőt az összpontszámból kivették minden indulónál, és így alakult ki a végeredmény:

11. Gera András
14. Faragó Imre
17. Szabó Csaba
19. Zsigovics Péter
25. Bozsó Márton

A teljes lista: itt elérhető.

Most következik egy kis nyári szünet, addig versenyzőink körülnéznek a nemzetközi vizeken, egyébb bajnokságokban, de hamarosan újra összeáll a csapat, hogy közösen nekivágjunk az újabb kihívásoknak.